Rouwleiding

Wat is rouwleiding?

Het verlies van een dierbare is één van de meest ingrijpende en moeilijkst te hanteren ervaringen in een mensenleven. Geconfronteerd worden met een overlijden, abrupt of na een langdurige ziekte, gaat vaak gepaard met het ervaren van intense, verwarrende, soms ook tegenstrijdige gevoelens.

Wanneer u een directe nabestaande bent, moet u meteen heel veel praktische zaken regelen. Het is daarom belangrijk dat u beroep kan doen op een uitvaartondernemer die u in alle vertrouwen een professionele en persoonlijke begeleiding kan bieden.

Bij dergelijke momenten van groot verdriet heeft u naast de ondersteuning die u voor praktische zaken ontvangt van een uitvaartondernemer ook veel emotionele steun nodig.
Rouwleiding Koekelare probeert samen met u het verlies dragelijk te maken en u een mogelijkheid te geven om waardig afscheid te nemen van uw dierbare.
 
Rouwleiding

Wat kan rouwleiding voor u betekenen?

De ondersteuning van Mireille Willaert & Christophe Perdu gaat verder dan advies en hulp met het regelen van praktische zaken inzake de uitvaart. Rouwleiding strekt zich eveneens uit tot een persoonlijke begeleiding in het rouwproces met een nadruk op zorg en attentie voor de emotionele noden van de nabestaande(n). Er wordt tijd en ruimte gemaakt voor uw persoonlijke verhaal en volop aandacht besteed aan de vele emoties dat een rouwproces met zich meebrengt.

Rouwleiding Koekelare kan zich richten op één persoon of op een volledig gezin, van jong tot oud. Iedereen verwerkt verdriet en loslaten op een andere manier; elke rouw is uniek. Daarom is de uitvoering van rouwleiding heel persoonlijk en afhankelijk van de behoeften en wensen van de nabestaande(n).

Ondersteuning bij overlijden en terminale ziekte

U kan eveneens bij De Zorgschakel terecht voor rouwleiding als de partner of naaste van een terminaal patiënt. Als vooraf geweten is dat een overlijden onvermijdelijke is, kunnen de naasten al tijdens het ziekteproces afscheid beginnen nemen.

Bovendien gaat ook de patiënt door een pijnlijk rouwproces tijdens de laatste fasen van de ziekte en is er hier evenzeer nood aan persoonlijke ondersteuning en verliesverwerking.

Rouwleiding eindigt niet abrupt na de uitvaart. Mireille Willaert & Christophe Perdu behouden een luisterend oor en richt zich samen met de nabestaande(n) op het vinden van emotionele acceptatie en een vooruitgaan met het leven zonder de overledene. Indien uw rouwproces vastloopt kunnen zij u indien nodig doorverwijzen naar een gespecialiseerde vorm van rouwtherapie.

Opbaring, uitvaart en rouwdiensten

Mireille Willaert & Christophe Perdu  regelen diverse praktische zaken inzake uw uitvaart. Het funerarium met aula beschikt over uitgebreide diensten en ontvangstruimtes. 

Hebt u vragen over de mogelijkheden van de persoonlijke invulling van een uitvaart? Aarzel dan niet om deze aan ons voor te leggen. Wij loodsen u door alle wettelijke regels en administratieve opvolging zodat u op respectvolle en persoonlijke wijze afscheid kan nemen.